Spenótos csirkés fusilli

Legutóbb frissítve: 2021. március 21. 14:13

A spenót nagyon megosztó növény, Popeye szereti, a gyerekek általában utálják. Felnőttként viszont Popeye-jé avanzsálunk, megkedveljük, és ha nem akarjuk a konzervdobozból egyenesen a szánkba önteni, akkor íme itt egy módja a kulturált fogyasztásának.

Spenótos fusili

Spenótos fusili

0 a 0 szavazatból
Fogás: FőételKonyha: magyarNehézségi fok: könnyű
adag

3

adag
Főzési idő

40

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet bacon

  • 20 dkg csirkemell

  • olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 30 dkg spenót

  • 5 dl tejszín

  • 3 dkg reszelt sajt

  • só, bors

  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés

  • A bacont csíkokra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. Majd a finomra metélt, enyhén sózott csirkemellet is rádobjuk, megpirítjuk. Amikor kész akkor kivesszük a serpenyőből.
  • A serpenyőben egy kis olívaolajon a finomra vágott fokhagymát megfuttatjuk, rádobjuk a spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megpároljuk.
  • A csirkemellet visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot, áttört fokhagymát, szerecsendiót – sózzuk, ha szükségesnek ítéljük – és összepároljuk.
  • A tésztát megfőzzük, és végül összeforgatjuk a szósszal. Sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzések

  • Azt mondják, hogy egy vérbeli olasz soha nem rakna csirkét a tésztára. Szóval ez nem olasz recept, de ettől még finom. 🙂

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!