Teljes kiőrlésű pizzatészta

Legutóbb frissítve: 2020. június 3. 17:43

A pizzát imádjuk, de van hogy nem ehetünk fehér lisztet, így a finom 00-ás lisztből készült étkekről le kell mondani. De lehet alternatívákat keresni, kísérletezni. Nem állítom, hogy ez a keverék a legtökéletesebb, de közelít az elfogadható állaghoz és ízre sem “fűrészporos”

Teljes kiőrlésű pizzatészta

Teljes kiőrlésű pizzatészta

0 a 0 szavazatból
adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Kelesztés

60

perc
Sütés

12

perc

Hozzávalók

  • 400g durumbúza liszt

  • 100g teljes kiőrlésű rozsliszt

  • 100g zabpehelyliszt

  • kb. 3-3,5dl víz

  • 25g friss élesztő

  • csipet só

  • 5 kanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  • Keverjük össze a liszteket egy tálban. Egy nagyobb pohárba tegyünk 2 dl langyos vizet, egy mokkáskanál cukrot, 2 evőkanállal a lisztkeverékből és keverjük össze. Morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel.

  • A maradék lisztben keverjünk el 2 teáskanál sót, és adjunk hozzá 5 evőkanál olívaolajat.

  • Miután az élesztő felfutott, a hozzávalókat gyúrjuk össze. Kelesszük 45 percen keresztül.

  • Miután megkelt, 4 részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle és még 15 percig pihentetjük.
  • Egy tésztagombócból egy 30 cm átmérőjű vékony tésztát nyújtunk. Megpakoljuk a kívánt feltétekkel és sütőben, 240°C-on 10-12 percig sütjük.

Megjegyzések

  • A tésztát le lehet fagyasztani, lassan kiengedni és közel olyan jó, mintha frissen készítettük volna.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!