Főoldal » Receptek » Előétel » Strassbourgi töltött tojás

Strassbourgi töltött tojás

Kategória:Előétel

Legutóbb frisítve:

Strassbourgi töltött tojás

Strassbourgi töltött tojás

0 / 0 szavazat
Fogás: ElőételKonyha: MagyarNehézség: könnyű
Mennyiség

4

adag
Összesen

1

óra 

A Strassbourgi töltött tojás igazán mutatós vendégváró falatka. Nagyon jól passzol hozzá a francia saláta.

Hozzávalók

  • 6 db főtt tojás

  • 10 dkg májpástétom

  • 7 dkg vaj

  • 2 teáskanál mustár

  • 1 csapott mokkáskanál só

  • őrölt fehérbors ízlés szerinti mennyiség

  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma

Elkészítés

  • A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikanalazzuk, a fehérjét elvékonyítjuk egy karalábévájóval a vastagabb részeknél, de ez elhagyható.
  • A leeső fehérjét is a sárgájához tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, villával összetörjük és botmixerrel krémesítjük. A krémesítendő alapanyagoknak szobahőmérsékletűnek kell lenni, hogy a végeredmény homogén legyen.
  • Az így kapott krémet visszatöltjük a felezett fehérjékbe kanál vagy nyomózsák segítségével, tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések

  • Francia salátával tálaljuk

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebook-on!

Kapcsolódó receptek

Ízletes és aromás.