Strassbourgi töltött tojás
Mennyiség
4
adagÖsszesen
1
óraA Strassbourgi töltött tojás igazán mutatós vendégváró falatka. Nagyon jól passzol hozzá a francia saláta.
Hozzávalók
6 db főtt tojás
10 dkg májpástétom
7 dkg vaj
2 teáskanál mustár
1 csapott mokkáskanál só
őrölt fehérbors ízlés szerinti mennyiség
1 kis fej reszelt vöröshagyma
Elkészítés
- A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikanalazzuk, a fehérjét elvékonyítjuk egy karalábévájóval a vastagabb részeknél, de ez elhagyható.
- A leeső fehérjét is a sárgájához tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, villával összetörjük és botmixerrel krémesítjük. A krémesítendő alapanyagoknak szobahőmérsékletűnek kell lenni, hogy a végeredmény homogén legyen.
- Az így kapott krémet visszatöltjük a felezett fehérjékbe kanál vagy nyomózsák segítségével, tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzések
- Francia salátával tálaljuk
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!