Strassbourgi töltött tojás

Legutóbb frissítve: 2020. május 29. 21:45

Hozzávalók:

  • 6 db főtt tojás
  • 10 dkg májpástétom
  • 7 dkg vaj
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • őrölt fehérbors ízlés szerinti mennyiség
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma

Elkészítés:

  1. A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikanalazzuk, a fehérjét elvékonyítjuk egy karalábévájóval a vastagabb részeknél, de ez elhagyható.
  2. A leeső fehérjét is a sárgájához tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, villával összetörjük és botmixerrel krémesítjük. A krémesítendő alapanyagoknak szobahőmérsékletűnek kell lenni, hogy a végeredmény homogén legyen.
  3. Az így kapott krémet visszatöltjük a felezett fehérjékbe kanál vagy nyomózsák segítségével, tetszés szerint díszítjük.

Francia salátával tálaljuk.

Kapcsolódó receptek