Házi mézes málnaszörp

Legutóbb frissítve: 2021. április 19. 09:13

A bolti szörpös üveg címkéjét olvasva fellázadtunk a guargumi és egyéb adalékanyagok ellen. Úgy döntöttünk, hogy házi szörpöt készítünk. Persze mikor, jön rá az emberre a hoppáré, ha nem a tél közepén. 🙂 Ezért vendéglátós kiszerelésű, fagyasztott málnát szereztünk be.

Egyetlen hátránya, hogy nem annyira érett és aromás, de a szörp az állásában úgyis veszt az ízességéből. Ezért érdemes az év folyamán több szakaszban frissen készíteni.

A nyári érett málnából még finomabb lesz a szörp, de a következő tavasszal már nem annyira élénk az íze, mint a tél folyamán mirelitből befőzöttnek.

Házi mézes málnaszörp

Házi mézes málnaszörp

0 a 0 szavazatból

Hozzávalók

  • 1 kg málna (friss vagy fagyasztott)

  • 70 dkg cukor

  • 7,5 dl víz

  • 10-13 g citromsav

  • 5 dkg méz

Elkészítés

  • Ha tiszta átlátszó szörpöt szeretnénk, akkor ki kell nyernünk a gyümölcsből a levet az utolsó grammig. Ezt három lépcsős eljárással oldjuk meg.
    1. A málnát a víz egyharmadával főzzük fel és szűrjük át.
    2. A fennmaradó gyümölcshúshoz adjuk hozzá a következő egyharmad vizet, főzzük fel és szűrjük át.
    3. Még egyszer ismételjük meg a fennmaradó gyümölcshús felfőzését a maradék vízzel. Az utolsó főzetet tiszta, illatmentes konyharuhán kicsavarjuk.

    Akkor csináltuk jól, ha a rongyunkban száraz állagú, világos barnás mag és gyümölcshús maradványokat fogtunk fel.
  • Az átszűrt málnalevet felfőzzük, cukorral, citromsavval és mézzel ízesítjük. Forrásig hevítjük, szükség esetén leszedjük habját.
  • Kiforrázott üvegekbe töltjük.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek