Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

A sajt minden formában ízletes, de levesként még izgalmasabb. Könnyen, gyorsan elkészíthető.

Piadine

Piadina – töltsd meg minden jóval!

A piadina (vagy piada) Emília-Romagna régióból származik. Nagy múltra tekinthet vissza, már a 13. században is említették az írások. Eleinte kenyérként ették, kísérője volt ételeknek, salátáknak. Később vált csak divattá megtölteni és félbe hajtani.

Tonhalas tészta rukkolával

Tonhalas tészta

Ha szereted a tonhalat és a tésztát, akkor ez a recept neked való. Ez a tonhalas tészta rém egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom. A fusilli spiráljai között megbúvó citromos tonhaldarabkák, a kapribogyó fanyarsága és a friss, ropogós rukkola teszik varázslatossá ezt a könnyed tésztaételt.

Görög pitakenyér

Valahányszor Görögországban gyrost ettünk, nem zsebes pitakenyérbe csomagolták. Jajj, milyen finom is volt a rodoszi buszállomás mellett található kis gyros büfében a helyiekkel sorban állni, várni az ízletes gyrosra. Szép emlékek, ezt idézzük most meg ezzel a pitakenyérrel. Ajánljuk természetesen gyroshoz, de kíváló kísérője egy suvlaki tálnak, szószok tunkolásához sem utolsó.

Padlizsán pesto

A pesto nem csak genovai lehet. Számtalan alapanyagból készülhet, például padlizsánból is. Íme a recept.

Házi mézes málnaszörp

Készíts házi mézes málnaszörpöt adalékanyag és tartósítószer mentesen! Nyári érett málnából a legfinomabb, tél közepén a fagyasztott gyümölcs is megteszi.