Ciabatta
Finom, ropogós olasz kenyérke. A ciabatta elkészítése egyszerű, időigényes. Ha elkészült, hipp-hopp eltűnik.
Finom, ropogós olasz kenyérke. A ciabatta elkészítése egyszerű, időigényes. Ha elkészült, hipp-hopp eltűnik.
A mandula illata fogja belengeni konyhádat, ha elkészíted ezt a rém egyszerű receptet.
A sajt minden formában ízletes, de levesként még izgalmasabb. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
A piadina (vagy piada) Emília-Romagna régióból származik. Nagy múltra tekinthet vissza, már a 13. században is említették az írások. Eleinte kenyérként ették, kísérője volt ételeknek, salátáknak. Később vált csak divattá megtölteni és félbe hajtani.
Halgassunk operát, miközben Szicília egyik legjellegzetesebb ételét a Pasta alla Normát készítjük!
Ha szereted a tonhalat és a tésztát, akkor ez a recept neked való. Ez a tonhalas tészta rém egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom. A fusilli spiráljai között megbúvó citromos tonhaldarabkák, a kapribogyó fanyarsága és a friss, ropogós rukkola teszik varázslatossá ezt a könnyed tésztaételt.
Valahányszor Görögországban gyrost ettünk, nem zsebes pitakenyérbe csomagolták. Jajj, milyen finom is volt a rodoszi buszállomás mellett található kis gyros büfében a helyiekkel sorban állni, várni az ízletes gyrosra. Szép emlékek, ezt idézzük most meg ezzel a pitakenyérrel. Ajánljuk természetesen gyroshoz, de kíváló kísérője egy suvlaki tálnak, szószok tunkolásához sem utolsó.
A pesto nem csak genovai lehet. Számtalan alapanyagból készülhet, például padlizsánból is. Íme a recept.