Amaretti – Olasz mandulás keksz
A mandula illata fogja belengeni konyhádat, ha elkészíted ezt a rém egyszerű receptet.
Sajtkrémleves
A sajt minden formában ízletes, de levesként még izgalmasabb. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
Piadina – töltsd meg minden jóval!
A piadina (vagy piada) Emília-Romagna régióból származik. Nagy múltra tekinthet vissza, már a 13. században is említették az írások. Eleinte kenyérként ették, kísérője volt ételeknek, salátáknak. Később vált csak divattá megtölteni és félbe hajtani.
Padlizsános tészta – Pasta alla Norma
Halgassunk operát, miközben Szicília egyik legjellegzetesebb ételét a Pasta alla Normát készítjük!
Tonhalas tészta
Ha szereted a tonhalat és a tésztát, akkor ez a recept neked való. Ez a tonhalas tészta rém egyszerű, gyorsan … Olvass tovább
Főzzünk tésztát olaszul!
Forró víz, só és tészta. Nem egy ördöngösség, mégis vannak trükkjei a tésztafőzésnek.
Kvíz: 5 édes kérdés a klasszikus tortákról
Minden évben újabb ország tortájával gazdagodunk. Minden cukrászdának megvan a saját kreatív műremeke. A változatosság gyönyörködtet, de nem szabad elfelejteni a múltat, a nagy öregeket, a régi klasszikusokat.