Tonhalas tészta

Ha szereted a tonhalat és a tésztát, akkor ez a recept neked való. Ez a tonhalas tészta rém egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom. A fusilli spiráljai között megbúvó citromos tonhaldarabkák, a kapribogyó fanyarsága és a friss, ropogós rukkola teszik varázslatossá ezt a könnyed tésztaételt.

Görög pitakenyér

Valahányszor Görögországban gyrost ettünk, nem zsebes pitakenyérbe csomagolták. Jajj, milyen finom is volt a rodoszi buszállomás mellett található kis gyros büfében a helyiekkel sorban állni, várni az ízletes gyrosra. Szép emlékek, ezt idézzük most meg ezzel a pitakenyérrel. Ajánljuk természetesen gyroshoz, de kíváló kísérője egy suvlaki tálnak, szószok tunkolásához sem utolsó.

Padlizsán pesto

A pesto nem csak genovai lehet. Számtalan alapanyagból készülhet, például padlizsánból is. Íme a recept.

Házi mézes málnaszörp

Készíts házi mézes málnaszörpöt adalékanyag és tartósítószer mentesen! Nyári érett málnából a legfinomabb, tél közepén a fagyasztott gyümölcs is megteszi.

Padlizsános lecsó

Amikor nyakunkon a padlizsánszezon, friss a paradicsom és a paprika, akkor dobjunk össze egy könnyed, vegetáriánus lecsót és bolondítsuk meg padlizsánnal.

Sörkifli tálalva

Sörkifli

Sörkifli nagyon jó sörkorcsolya. Kora esti teraszozós, baráti beszélgetések kiváló kísérője.