Sajtkrémleves
Mennyiség
4
adagElkészítési idő
30
percA sajt minden formában ízletes, de levesként még izgalmasabb. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
3 dkg vaj
3 dl tej
2 dkg liszt
10 dkg ementáli sajt
10 dkg füstölt sajt
5 dkg parmezán
3 dl húsleves (igazi vagy kockából)
1 késhegynyi fehérbors
só
1 evőkanál metélőhagyma
Elkészítés
- A vajat megolvasztjuk, a lisztet kissé megfuttatjuk rajta és felengedjük a tejjel.
- Közepes lángon főzzük és fokozatosan hozzákeverjük a reszelt sajtokat, végül felöntjük húslevessel. Sózzuk, borsozzuk.
- Botmixerrel simára keverjük. Sűrűségét további vízzel beállíthatjuk.
- Tálalás előtt snidlinggel fűszerezzük.
Megjegyzések
- Pirított zsemlekockát kínáljunk hozzá.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!