Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

0 / 0 szavazat
Fogás: LevesNehézség: könnyű
Mennyiség

4

adag
Elkészítési idő

30

minutes

A sajt minden formában ízletes, de levesként még izgalmasabb. Könnyen, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj

  • 3 dl tej

  • 2 dkg liszt

  • 10 dkg ementáli sajt

  • 10 dkg füstölt sajt

  • 5 dkg parmezán

  • 3 dl húsleves (igazi vagy kockából)

  • 1 késhegynyi fehérbors

  • 1 evőkanál metélőhagyma

Elkészítés

  • A vajat megolvasztjuk, a lisztet kissé megfuttatjuk rajta és felengedjük a tejjel.
  • Közepes lángon főzzük és fokozatosan hozzákeverjük a reszelt sajtokat, végül felöntjük húslevessel. Sózzuk, borsozzuk.
  • Botmixerrel simára keverjük. Sűrűségét további vízzel beállíthatjuk.
  • Tálalás előtt snidlinggel fűszerezzük.

Megjegyzések

  • Pirított zsemlekockát kínáljunk hozzá.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Like us on Facebook

Kapcsolódó receptek