Főoldal » Receptek » Desszert » Amaretti – Olasz mandulás keksz

Amaretti – Olasz mandulás keksz

Kategória:Desszert

Legutóbb frisítve:

A mandula illata fogja belengeni konyhádat, ha elkészíted ezt a rém egyszerű receptet. Nem mondom, hogy a legolcsóbb recept, hiszen mandulaliszt vagy darált mandula kell hozzá. Kárpótoljanak minket a pillanatok, amikor beleharapunk ebbe a kívül ropogós, belül lágy kekszbe.

Bizony, ez az amaretti keksz nem kemény és száraz habcsókszerű ropogtatnivaló, amit általában a boltok polcain találunk. Ebben kevesebb cukor van, de abszolút nem cukormentes. 🙂 Viszont a jó hír, hogy gluténmentes!

Olasz mandulás keksz - Amaretti

Olasz mandulás keksz – Amaretti

0 / 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: olaszNehézség: könnyű
Előkészítés

15

perc
Sütési idő

15

perc
Pihentetés

1

óra 
Sütési hőfök

180

fok
Összesen

1

óra 

30

perc

Egy ízletes mandulás csemege, amiből nem elég egy szem. Baráti összejövetelek vagy magányos kávézások felvidító kísérője.

Hozzávalók

  • 200 g mandulaliszt

  • 120 g cukor

  • 2 tojás fehérjéje

  • 2 csepp mandulaaroma

  • 1 késhegynyi sütőpor (gluténmentes)

  • 1/2 citrom reszelt héja

  • porcukor

Elkészítés

  • A mandulalisztet keverjük össze a cukorral , adjuk hozzá a késhegynyi sütőport és reszeljük bele a citromhéjat.
  • Egy másik tálban a tojásfehérjéhez adjuk a mandulaaromát és kézzel vagy géppel kissé felverjük. Nem kemény habbá verjük, maradjon folyós a tojásfehérje. A tetején képződik majd egy kis lágy hab, de így tökéletes.
  • A mandulaliszt vagy darálékhoz apránként öntsük hozzá a fehérjét, közben keverjük egy kanál vagy spatula segítségével. A masszát szobahőmérsékleten pihentessük fél-1 órát.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tányérba szórjunk porcukrot és készítsünk ki egy kis vizet, amivel majd a golyócskák formálása közben benedvesíthetjük a kezünket. Egy teáskanálnyit tegyünk a masszából a tenyerünkbe és gyúrjunk belőle golyót. A golyót forgassuk bele a porcukorba és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Amikor elkészültünk, az összes golyó a tepsin van, finoman nyomjuk le a golyócskákat. Így alakul ki a különleges mintázata.
  • A 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük, amíg egy kis világos, aranybarna színt kapnak.

Megjegyzések

  • Mandulaaroma: én a Dr Oetker mandulaaromáját használtam a recepthez, amiben 4 kis fiola van, ebből 2 csepp elegendő.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebook-on!

Következő recept

Ciabatta

Kapcsolódó receptek

Ízletes és aromás.