Grillezett padlizsánkockák

Legutóbb frissítve: 2021. március 21. 20:19

A pizza szeretete már régóta él bennünk, így egy horvátországi nyaralás során úgy döntöttünk, átruccanunk Triesztbe egy kis olasz gasztro kalandra. A város felfedezése után beültünk egy trattoriába és egy négysajtos, padlizsános pizzát rendeltünk. A pizza rendkívül ínycsiklandó és harmonikus volt, azóta is emlegetjük, és persze gyártjuk a padlizsánkockákat.

A grillezett padlizsánkockák nem csak pizza feltétnek jók, hanem ez az alapja a joghurtos padlizsánnak is.

Szeletek, karikák

Természetesen nem csak padlizsán kockákat gyárthatunk, hanem szeletben vagy karikában is grillezhetjük őket. A pizzára is lehet szeletben rakni, sőt az olasz melanzane alla parmigiana-ba grillezett padlizsánszeleteket rakunk. A karikákban grillezett padlizsánt a padlizsános lecsóba szoktuk rakni.

Grillezett padlizsánkockák

Grillezett padlizsánkockák

0 a 0 szavazatból
Fogás: Tippek, trükkök

Hozzávalók

  • padlizsán

  • olívaolaj

  • bors

  • fokhagyma

Elkészítés

  • A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk majd cikkekre hasítjuk. A cikkeket felkockázzuk, úgy hogy mindegyik kockán legyen héj. A kockákat besózzuk, és állni hagyjuk 1-2 órát, vagy akár egy estét.
  • A kockákat sütőpapírra rakjuk és a héjas talpukra állítgatjuk. Szárított fokhagymával megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, végül olívaolajjal lespricceljük. 220 fokos előmelegített, hőlégkeveréses sütőben színesedésig sütjük, majd grill fokozaton megpirítjuk.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!