Főoldal » Receptek » Főétel » Könnyű olaszos ebéd

Könnyű olaszos ebéd

Kategória:Főétel, Saláta

Legutóbb frisítve:

Üvegekben, műanyag dobozban szállítom az étkemet a munkába, majd ebédszünetben serényen melengetem a mikróban. Bár jellemzőbb rám, hogy elfelejtek hozni, így le szoktam ugrani a közeli kifőzdébe, hogy a menza életérzés eluralkodjon rajtam. Néha, amikor lazább napom van, megkívánok egy könnyű, olaszos ebédet.

Nem fogok hozzávalókat felsorolni, ez nem egy olyan recept. Inkább csak egy ajánlás, egy alternatíva a megszokott unalmas ebédek helyett. Igazi ínycsiklandó, rusztikus, mégsincs benne semmi extra.

Vegyünk munkába menet pár koktélparadicsomot, egy csomag mini mozzarella golyót, egy csomag prosciutto-t, amit helyettesíthetünk akár fekete erdei sonkával vagy spanyol jamon serrano-val is. Jól illik az összeállításhoz az olivabogyó is. Szerezzünk valamilyen rusztikusabb kenyeret, ügyeljünk rá, hogy legyen munkahelyünkön egy kis só.

Már csak a bazsalikom maradt. Szárított bazsalikomot el is felejthetjük. Ha van kis mélyhűtőnk, akkor behonosíthatunk egy kis mirelit bazsalikomot az irodába. Én ilyet pont nem találtam reggel az Aldiban, így vettem egy cserepes bazsalikomot, ami azóta is itt van az irodámban és várja a következő könnyű olaszos ebédemet.

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!

Ízletes és aromás.