Mexikói csirkés fajita
adag
4
adagElkészítési idő
1
óraHozzávalók
60 dkg csirkemell
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
2 fej nagyobb hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomszósz vagy egy nagyobb szem paradicsom
só, bors
édes nemes paprika
sült csirke fűszersó
chili
óvatos késhegynyi fahéj
1/2 dl olívaolaj
- Tálaláshoz
tortilla
reszelt sajt
tejföl
jégsaláta vagy fejes saláta
Elkészítés
- A csirkemellet fél centis vékony csíkokra vágom. A kaliforniai paprikákat kimagozom és szintén hosszúkás fél centis csíkokra vágom, a hagymát 2-3 mm-es fél karikákba vágom.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk (kb. 0,5 dl, ne sajnáljuk, inkább a végén leöntjük). A hagymát rádobjuk és félig megfonnyasztjuk. Hozzátesszük a kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, két gerezd apróra vágott fokhagymát adunk hozzá és egy teáskanál fűszerpaprikát. Fedő nélkül, nagyobb hőn, gyakori keverés mellett puhára sütjük. De vigyázz, mert ha túlsütöd, szétmállik a zöldség és leválik a héja. A lényeg, hogy ne recsegjen, levet ne eresszen, olaján süljön.
- Amikor kész, kivesszük a serpenyőből, még kevés olajat melegítünk és a sült csirke fűszersóval fűszerezett sózott csirkemellet lepirítjuk. Miután levét elvesztette, hozzátesszük a kaliforniai (sült) paprikát, a paradicsomot, chilit és készre pároljuk.
- Legvégén egy késhegynyinél is kevesebb fahéjjal bolondítjuk. De tényleg csak olyan minimálissal, hogy ne érződjön ki.
- Tálalás
- A meglangyosított tortillára egy teáskanál tejfölt kenünk, majd a közepébe a zöldséges húst rakjuk és meghintjük sajttal. Az egészet vékonyra szelt jégsalátával gazdagítjuk. Alját behajtjuk, feltekerjük és jóízűen beleharapunk.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!
A receptet inspirálta a javirecetas.com .