Rodoszi sajtgolyók

Legutóbb frissítve: 2020. május 28. 15:31

Falirakiban töltött nyaralásunk során megszámlálhatatlan mennyiségű sajtgolyót ettünk, így nem volt kérdéses, hogy hazatérve reprodukáljuk ezt a csemegét. A sajtgolyó egyébként rém egyszerű, gyorsan készen van és tzatzikivel mennyei lakoma.

Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 tojás
  • 60g liszt
  • 170g reszelt sajt (trapista és pár ízesebb sajt pl. edami)
  • zöldfűszer (metélőhagyma)
  • zsemlemorzsa
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

Verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá sót. Keverjük hozzá a lisztet, rakjuk bele a zöldfűszereket, majd forgassuk össze a masszát a reszelt sajtokkal. Hagyjuk pihenni a masszát 15 percig.

Nedves kézzel, vagy kis méretű fagyis kanállal 12-14 kis sajtgolyót készítünk. A golyócskákat belehengergetjük a zsemlemorzsába. Forró olajban kisütjük.

A sajtgolyó méltó párja a tzatziki saláta.

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!