Túrógombóc

Legutóbb frissítve: 2021. március 21. 18:46

A vendéglős túrógombóctól (általában) kiráz a hideg. Nem szabadna túrógombócnak hívni, inkább csak túrós gombócnak, esetleg grízgombócnak, amiben túró is van.

A jó túrógombóc finom, édeskés és 90%-a túró. Kicsit munkás, mert a túrót át kell törni, hogy homogén legyen a massza. Ez egy kötelező lépés, hogy gombócunk ne essen szét. Vagy mégsem annyira munkás, hiszen van egy újabb trükkünk, hogyan lehet a túrót könnyen és gyorsan “áttörtni”.

Túrógombóc

Túrógombóc

0 a 0 szavazatból
Fogás: DesszertKonyha: magyarNehézségi fok: könnyű
adag

4

adag
Elkészítési idő

45

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg túró

  • 2 tojás

  • 2 csapott evőkanál evőkanál liszt

  • 1 púpos evőkanál búzadara

  • 20 g cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1/2 citrom reszelt héja

  • 1 csipet

Elkészítés

  • A túrót összekeverjük a tojásokkal és botmixer segítségével homogén masszát készítünk belőle. (A szobahőmérsékletű túrót áttörhetjük szitán, vagy krumplinyomó segítségével, de az előbb említett módszer a legegyszerűbb)
  • A homogén masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd legalább egy fél órát pihentetjük.
  • Az idő leteltével nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából, a kész gombócokat lisztbe hempergetjük.
  • Egy újabb tipp! Mi fagyiskanállal adagoljuk a gombócokat, így kevésbé lesz mázgás a kezünk és méretbeli különbség sem lesz a gombócok között.
  • A lisztbe hempergetett gombócokat forrásba lévő vízbe dobjuk. Miután feljöttek a felszínre, 2-3 percig rotyogtatjuk őket.
  • Pirított zsemlemorzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat. Porcukorral elkevert tejföllel tálaljuk, de lehet finom baracklekvárral is. Ízlés dolga.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!