Tzatziki

Legutóbb frissítve: 2020. július 24. 21:13

Mit is mondhatnék erről a joghurtos csodáról. Görögországban nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon. Úgy az igazi, ha megáll benne a kanál és kellemesen fokhagymás. Megmutatjuk, hogy lesz az igazi!

Tzatziki

Tzatziki

0 a 0 szavazatból
Fogás: Saláta
adag

4

adag
Elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • 500g görög joghurt

  • 1 kígyóuborka uborka

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanálnyi citromlé

Elkészítés

  • A görög joghurtot megsózzuk és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Finom lukú szűrőbe rakjuk egy pár óra alatt kicsöpögtetjük a levét. Bár sűrű a görög joghurt, de fontos ez a lépés, mert így fog megállni salátánkban a kanál, és így lesz igazán autentikus.
  • Miután lecsöpögött, egy kevés citromlével pikánsítjuk és olívaolajjal kikeverjük.
  • Az uborkát nem kell meghámozni. Durva reszelőn lereszeljük. Levét, amennyire tudjuk kézzel kinyomjuk (markonként). Hozzákeverjük a joghurthoz és hagyjuk összeérni.

Megjegyzések

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!