Volt egy kedvenc helyünk, a Salad Concept, ahol rákattantunk a saláta wrappokra. A hely bezárt sajnos, így ha saláta wrappot akarunk csinálni, nekünk kell kézbe venni a hozzávalókat.
Tonhalas salátawrap
adag
1
adagElkészítési idő
30
percHozzávalók
tortilla lap
maroknyi jégsaláta
1 konzerv tonhal
1 közepes paradicsom
lila hagyma (csak fűszernek, ízlés szerinti mennyiség)
6-8 szem fekete olívabogyó
- Majonézes salátaöntet
1/3 csésze majonéz
3 teáskanál tejföl
csipet só
csipet cukor
csurrantásnyi citromlé
1 mokkáskanál mustár
Elkészítés
- Bizonyára észrevetted, hogy nem írtam grammra pontos mennyiségeket. A saláta wrap egy ilyen műfaj. ?
- Kezdjük is az általános saláta öntettel. Majonézt nyomjuk a csészébe, szórjunk rá egy csipet sót és egy csipet cukrot. Egy csurrantásnyi citromlevet öntsünk rá, majd mustárral és a tejföllel elkeverjük.
- A jégsalátát felcsíkozzuk, a paradicsomot felkockázzuk, az olívabogyót felkarikázzuk és a lila hagymát felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a lecsöpögtetett tonhallal és a majonézes szósszal. Ne áztassuk el öntettel a salátát, mert a végén a könyökünkön is szósz fog csöpögni evés közben!
- A kontakt grillt (szendvicssütő) kapcsoljuk be magas hőfokra. Amikor bemelegedett, rakjuk bele a tortilla lapot egy másodpercre, hogy megmelegedjen.
- A felmelegített, most már könnyedén hajtogatható lapot kiterítjük, közepére halmozzuk a salátát. Két oldalán behajtjuk, majd feltekerjük (vagy a másik két oldalát is behajtjuk, batyut formálunk).
- A kontakt grillbe helyezzük a tekercset és kicsit megszínesítjük a tortillát. Nem kell, sőt nem szabad átmelegíteni, mert ez mégis csak egy friss saláta.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!