Kategória:

Sült paprika saláta


2018. május 20. Isti 2021. november 18.

A sült paprika salátával sokáig nem tudtam összebarátkozni. Az intenzív illata zavart egy kicsit. Megkóstoltam, nem jött be igazán. Érdekes és szokatlan volt. Aztán hosszú évek után valamiért megkívántam, adtam neki még egy esélyt. Megízlelve értetlenül álltam, hogy ezt eddig én miért nem szerettem. – Szilvi

Sült paprika saláta

Sült paprika saláta

0 / 0 szavazat
Fogás: Saláta

Hozzávalók

  • vastag húsú étkezési paprika

  • ecet

  • cukor

  • víz

Elkészítés

  • A paprikát vaslapon vagy sütőben addig sütjük, amíg fekete foltok lesznek rajta. Ez jelzi, hogy karamellizálódtak a paprikák. Ekkor lehúzzuk óvatosan a héjukat, hogy egyben maradjanak a paprikák. Enyhén megsózzuk őket.
  • A tíz teáskanál cukrot és egy nagyobb csipet sót 2 dl meleg vízben feloldunk.  Amikor langyosra hűlt, annyi ecettel savanyítjuk, hogy intenzíven savanykás, de ne maró ízű legyen. Intenzív salátalevet készítünk tehát. Annyi salátalevet öntünk a paprikára, hogy ellepje azt.
  • Minimum egy napig érni hagyjuk. Tálalás előtt kevés olajjal gazdagítjuk.

Megjegyzések

  • Mi vajas kenyérrel és sajttal szoktuk enni.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebook-on!

Előző recept

Quesadilla

Következő recept

Milánói szósz

Milánói spagettiszósz

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!