Sült paprika saláta

Legutóbb frissítve: 2019. november 2. 20:43

A sült paprika salátával sokáig nem tudtam összebarátkozni. Az intenzív illata zavart egy kicsit. Megkóstoltam, nem jött be igazán. Érdekes és szokatlan volt. Aztán hosszú évek után valamiért megkívántam, adtam neki még egy esélyt. Megízlelve értetlenül álltam, hogy ezt eddig én miért nem szerettem. – Szilvi

Hozzávalók

  • vastag húsú étkezési paprika

  • ecet

  • cukor

  • víz

Elkészítés

  • A paprikát vaslapon vagy sütőben addig sütjük, amíg fekete foltok lesznek rajta. Ez jelzi, hogy karamellizálódtak a paprikák. Ekkor lehúzzuk óvatosan a héjukat, hogy egyben maradjanak a paprikák. Enyhén megsózzuk őket.
  • A tíz teáskanál cukrot és egy nagyobb csipet sót 2 dl meleg vízben feloldunk.  Amikor langyosra hűlt, annyi ecettel savanyítjuk, hogy intenzíven savanykás, de ne maró ízű legyen. Intenzív salátalevet készítünk tehát. Annyi salátalevet öntünk a paprikára, hogy ellepje azt.
  • Minimum egy napig érni hagyjuk. Tálalás előtt kevés olajjal gazdagítjuk.

Mi vajas kenyérrel és sajttal szoktuk enni.

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!