Kategória:

Quesadilla


2018. május 20. Szilvi 2021. november 18.

A Quesadilla olyan tortilla, amit sajttal (spanyolul: queso) és egyéb finomságokkal töltünk meg. Az alapelemei tehát tortilla, tejföl, sajt, a többit pedig bízzuk saját ízlésünkre. Könnyed, friss és gyorsan elkészíthető. Mi így csináljuk:

Hozzávalók:

  • tortilla
  • tejföl
  • sajt
  • póréhagyma, újhagyma vagy metélőhagyma
  • sonka
  • fekete olivabogyó
  • csipet só

Elkészítés

Egy kicsit melegítsük meg a tortilla-t (mikroban pár másodperc), hogy hajlítható legyen. Kenjük meg a lepényünket egy kis tejföllel, hintsük meg egy kis sóval,  szórjunk rá sajtot, tépkedjünk rá sonka darabkákat, spékeljük meg egy kis póré vagy újhagymával, rakjunk rá felkarikázott fekete olivabogyót majd hajtsuk félbe.

Vagy serpenyőben, vagy grillen pirítsuk meg. Én a melegszendvicssütő “hullámos” grill betétjén szoktam, félidőben kissé elfordítom, hogy szép rácsos legyen a teteje.

Tálalásnák egy kis guacamole szószt rakhatunk mellé és friss salátával is köríthetik.

Előző recept

Pizzaszósz

Következő recept

Sült paprika saláta

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!