Császármorzsa

Legutóbb frissítve: 2020. december 30. 17:48

Hívhatjuk smarninak, császármorzsának, daramorzsának, cicvarának, ez az étel fejedelmi, vagyis császári.

Császármorzsa

Császármorzsa

0 a 0 szavazatból
adag

3

adag

Hozzávalók

  • 10 dkg búzadara

  • 2,5 dl tej

  • 3 tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 10 dkg cukor

  • fél citrom reszelt héja

  • 50 g vaj

  • mazsola*

Elkészítés

  • A darát beáztatjuk a tejbe minimum 1 órára. A mazsolát langyos vízben áztatjuk.
  • A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével kikeverjük, hozzáadjuk a beáztatott tejes darát, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és fél citrom reszelt héját.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
  • A kész habot hozzákeverjük a masszánkhoz, végül hozzákeverjük a lecsöpögtetett mazsolát is.
  • Egy széles serpenyőben megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a masszát és folyamatosan kevergetve aranyszínűre sütjük.

Megjegyzések

  • Lekvárral és porcukorral tálaljuk
  • *A mazsolaellenesek táborába tartozók is ehetnek smarnit. Készítéskor nyugodt szívvel hagyják ki ezt az összetevőt. 🙂

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek