Hívhatjuk smarninak, császármorzsának, daramorzsának, cicvarának, ez az étel fejedelmi, vagyis császári.
Császármorzsa
adag
3
adagHozzávalók
10 dkg búzadara
2,5 dl tej
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
50 g vaj
mazsola*
só
Elkészítés
- A darát beáztatjuk a tejbe minimum 1 órára. A mazsolát langyos vízben áztatjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével kikeverjük, hozzáadjuk a beáztatott tejes darát, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és fél citrom reszelt héját.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
- A kész habot hozzákeverjük a masszánkhoz, végül hozzákeverjük a lecsöpögtetett mazsolát is.
- Egy széles serpenyőben megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a masszát és folyamatosan kevergetve aranyszínűre sütjük.
Megjegyzések
- Lekvárral és porcukorral tálaljuk
- *A mazsolaellenesek táborába tartozók is ehetnek smarnit. Készítéskor nyugodt szívvel hagyják ki ezt az összetevőt. 🙂
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!