Friss, ízletes nyári paradicsom, megszelídített hagyma, fanyar ecet. E három összetevő csodás frigye a hagymás paradicsomsaláta.
Hagymás paradicsomsaláta
adag
2
adagElkészítési idő
30
percHozzávalók
50 dkg paradicsom
20 dkg lilahagyma
Extra szűz olívaolaj
Só
- Ecetes salátalé
1 dl víz
4-5 dkg cukor
15 g 10% ecet
csipet só
Elkészítés
- A hagymát negyed karikákra vágjuk, majd egy salátástálba rakjuk, megsózzuk és átforgatjuk.
- A paradicsomot negyed karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk és átforgatjuk.
- Ecetből, cukorból és vízből salátalevet készítünk és ráöntjük a hagymás paradicsomra. (A salátalé hozzávalói irányadóak, ízlés szerint módosíthatunk rajta.)
- Tálalás előtt olívaolajat adunk hozzá és átforgatjuk.
Megjegyzések
- Jól passzol grill ételekhez, de friss vajas kenyér mellé is isteni!
- Fogyasszuk minél hamarabb, csak frissen jó!
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!