Ciabatta

Kategória:Szilvi péksége

Legutóbb frisítve:

Ki ne látott volna már pékségben ilyen fura nevű kenyérkét. A ciabatta (ejtsd: csábáttá ? ) elkészítése könnyű, ám időigényes. Még a kreativitásunkat is megcsillogtathajuk, ha megspékeljük a ciabattát egy kis olívabogyóval, vagy szárított paradicsommal.

Ciabatta

Ciabatta

0 / 0 szavazat
Fogás: Szilvi pékségeKonyha: olaszNehézség: időigényes, könnyű
Servings

3

servings
Prep time

50

perc
Cooking time

30

perc
Kelesztés

140

perc
Total time

3

óra 

40

perc

Ízletes, olasz kenyér. Kiváló szendvicseket készíthetsz belőle!

Hozzávalók

  • 250 g finomliszt

  • 200 ml víz

  • 7 g szárított élesztő

  • 1 csapott teáskanál só

  • 1 csipet cukor

  • olívaolaj

Elkészítés

  • Egy mérőpohárban keverjük el vízben a cukrot és a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a liszthez. Fakanál segítségével keverjük el alaposan. A tészta sűrű, nokedliszerű lesz, ne ijedjünk meg. Egy nagyobb tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd rakjuk át a masszánkat. Fedjük be a tálad folpakkal és kelesszük a tésztát másfél órán keresztül.
  • Egy kisebb szögletes tepsibe szütőpapírt teszünk, és olívaolajjal megkenjük. A másfél óra letelte után szórjuk meg sóval a tésztát és ismét jól keverjük össze.
  • A tepsibe helyezzük a tésztát, elegyengenjük. Tetejét is megkenjük olívaolajjal és további 50 percen keresztül kelesztjük.
  • A sütőbe egy vizes tálkát helyezünk és 250 fokra előmelegítjük.
  • A gyúródeszkát jól belisztezzük és a megkelt tésztát ráfordítjuk. A tetejét is meghintjük liszttel és kézzel elegyengetjük, kihúzogatjuk.
  • A kinyújtott tésztát három egyenlő csíkra vágjuk. Megszórhatjuk szárított paradicsommal, vagy apróra vágott olívabogyóval. A tésztákat összehajtjuk a képen látható módon.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a ciabattákat és 10 percig sütjük 250 fokon, majd csökkentjük a hőmérsékletet 220 fokra és még 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebook-on!

Kapcsolódó receptek

Ízletes és aromás.