Zabpelyhes durumbuci

Legutóbb frissítve: 2018. november 3. 19:48

Ha szeretnél egy egészségesebb zsömit az aszalra rakni, akkor ez a recept neked való. A zabpelyhes durumbuci könnyen, gyorsan elkészíthető, és kiváló társa például a padlizsánkrémnek vagy a svéd gombasalátának.

Hozzávalók:

  • 375g durumliszt
  • 2 púpos evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 púpos evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 teáskanál só
  • 100 ml joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 25g zabpehely + a tetejére pár csipet
  • 1 dl langyos tej
  • 25g élesztő
  • 1,5 dl langyos víz

Elkészítés:

  1. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt egy csipet cukorral.
  2. A liszteket keverjük össze a sóval. Készítsünk mélyedés a lisztben, és rakjuk bele a joghurtot, a mézet, a zabpelyhet.
  3. Miután az élesztő felfutott, öntsük azt is a liszthez és kezdjuk el dagasztani a tésztát. Adagoljuk hozzá a langyos vizet amíg szépen össze nem áll a tészta, elválik az edény falától.
  4. Rakjuk a tésztát kelesztőtálba, takarjuk le konyharuhával és kelesszük duplájára (kb 40 perc)
  5. Amikor a tészta megkelt, lisztezett munkapultra borítjuk. Átgyúrjuk, majd kézzel 30×30 cm nagyságú négyzetet lapogatunk belőle, majd 9 felé vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és további 30 percen keresztül kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200℃-ra, aljába egy jénaiban forró vizet rakunk.
  8. A bucikat lekenjük egy kis vízzel, tetejére zabpelyhet szórunk és berakjuk a sütőbe. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó receptek

Szólj hozzá!