A Tex-mex konyha nagy kedvencem, az egyik favorit a chilis bab. Könnyű elkészíteni és tartalmas egytálétel. Hideg téli estéken felmelegít, táplál, de egy kicsit mégis egzotikus.
Chilis bab tex-mex stílusban
Mennyiség
4
adagElkészítési idő
1
óraHozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg darált marha
2 babérlevél
1 mokkáskanál fűszerpaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 csipet római kömény
1 csipet oregánó
2 konzerv bab
1 konzerv paradicsom
Késhegynyi fahéj
Csili paprika ízlés szerint
Só, bors
Elkészítés
- A hagymát felkockázzuk, az olívaolajon (nem extra szűz, hanem cotto) megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a darált marhahúst és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és a zsírjára pirítjuk.
- Hozzákeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymát és kb. 1 dl vizen, fedő alatt pároljuk.
- Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a babot és a paradicsomot.
- Római köménnyel, csilivel, oregánóval és fahéjjal fűszerezzük.
- Fedő alatt tovább pároljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Megjegyzések
- Tálalási javaslat: Reszelt sajttal és kenyérrel egytálételnek fogyasztjuk.
- Tejföllel, sajttal és salátával tortilla wrapot készítünk belőle.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!