Chilis bab tex-mex stílusban

Legutóbb frissítve: 2020. május 29. 15:16

A Tex-mex konyha nagy kedvencem, az egyik favorit a chilis bab. Könnyű elkészíteni és tartalmas egytálétel. Hideg téli estéken felmelegít, táplál, de egy kicsit mégis egzotikus.

Chilis bab tex-mex stílusban

Chilis bab tex-mex stílusban

0 a 0 szavazatból
Fogás: FőételKonyha: Mexican, AmericanNehézségi fok: Easy
Mennyiség

4

adag
Elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 50 dkg darált marha

  • 2 babérlevél

  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 1 csipet római kömény

  • 1 csipet oregánó

  • 2 konzerv bab

  • 1 konzerv paradicsom

  • Késhegynyi fahéj

  • Csili paprika ízlés szerint

  • Só, bors

Elkészítés

  • A hagymát felkockázzuk, az olívaolajon (nem extra szűz, hanem cotto) megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a darált marhahúst és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és a zsírjára pirítjuk.
  • Hozzákeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymát és kb. 1 dl vizen, fedő alatt pároljuk.
  • Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a babot és a paradicsomot.
  • Római köménnyel, csilivel, oregánóval és fahéjjal fűszerezzük.
  • Fedő alatt tovább pároljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Megjegyzések

  • Tálalási javaslat: Reszelt sajttal és kenyérrel egytálételnek fogyasztjuk.
  • Tejföllel, sajttal és salátával tortilla wrapot készítünk belőle.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek