Főoldal » Receptek » Főétel » Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

Kategória:Főétel

Legutóbb frisítve:

Örömlányok spagettije 🙂 Bizony a név erre utal. Az állítások szerint a régi időkben a rossz életű nők főzték ezt a bódítóan illatozó szószt, hogy odacsalogassák a férfiakat hajlékukba. Ők aztán igazán kihasználták azt a tényt, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út.

Megjegyzés: A tradicionális recept nem használ bazsalikomot.

Spagetti alla puttanesca

5 / 1 szavazat
Fogás: FőételKonyha: olaszNehézség: könnyű
adag

2

adag
Elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • 150 ml paradicsomszósz

  • 1 teáskanál sűrített paradicsom

  • 16 szem fekete olívabogyó

  • 2 teáskanál kapribogyó

  • 3-4 szardella filé

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • bazsalikom, petrezselyem

  • reszelt parmezán

  • só, bors

  • pepperoncino chili (ízlés szerint)

Elkészítés

  • A kapribogyót kicsit megvágjuk, az olívabogyót félkarikákra vágjuk.
  • A szardellát és a kapribogyót megfuttatjuk az olívaolajon, majd beletesszük az áttört fokhagymát. Pirítjuk egy keveset, óvatosan, nehogy a fokhagyma megkeseredjen, végül hozzáadjuk az olívabogyót is.
  • Ha friss pepperoncino chilit használunk, megfuttatjuk olajon, ha szárított csilit, akkor azt a paradicsom után adjuk hozzá.
  • Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sűrített paradicsomot, a reszelt parmezánt.
  • Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges egy csipet cukorot hozzáadhatunk.
  • A zöldfűszereket a végén adjuk hozzá, amikor már lehúztuk a tűzről.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebook-on!

Kapcsolódó receptek

Ízletes és aromás.