Padlizsános lecsó

Legutóbb frissítve: 2021. március 16. 19:55

Amikor nyakunkon a padlizsánszezon, friss a paradicsom és a paprika, akkor dobjunk össze egy könnyed, vegetáriánus lecsót és bolondítsuk meg padlizsánnal.

Padlizsános lecsó

Padlizsános lecsó

0 a 0 szavazatból
adag

6

adag
Elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • 1/2 kg hagyma

  • 40 dkg paradicsom

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1,2 kg lecsópaprika

  • 1 közepes méretű padlizsán

  • 0,5 dl olaj

  • 1 dkg só

  • 1 csipet bors

Elkészítés

  • A padlizsánt karikába vágva legrillezzük.
  • A paradicsomot lehéjazzuk, felkockázzuk és egy kicsit elfőzzük a levét. Félretesszük.
  • Egy nagy serpenyőben, vagy wokban olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a félkarikára vágott hagymát.
  • Megfuttatjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és sózzuk, borsozzuk.
  • Amikor a paprika kissé összeesett, fűszerpaprikát szórunk rá, elkeverjük és elkezdjük párolni a paprika vízmenyiségétől függően fedővel vagy anélkül.
  • Amikor a paprika már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és a cikkekre vágott padlizsánt.
  • Készre főzzük.

Megjegyzések

  • Húsimádók némi szalonnát és kolbászt is tehetnek bele.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek