Amikor nyakunkon a padlizsánszezon, friss a paradicsom és a paprika, akkor dobjunk össze egy könnyed, vegetáriánus lecsót és bolondítsuk meg padlizsánnal.
Padlizsános lecsó
adag
6
adagElkészítési idő
40
percHozzávalók
1/2 kg hagyma
40 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1,2 kg lecsópaprika
1 közepes méretű padlizsán
0,5 dl olaj
1 dkg só
1 csipet bors
Elkészítés
- A padlizsánt karikába vágva legrillezzük.
- A paradicsomot lehéjazzuk, felkockázzuk és egy kicsit elfőzzük a levét. Félretesszük.
- Egy nagy serpenyőben, vagy wokban olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a félkarikára vágott hagymát.
- Megfuttatjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a paprika kissé összeesett, fűszerpaprikát szórunk rá, elkeverjük és elkezdjük párolni a paprika vízmenyiségétől függően fedővel vagy anélkül.
- Amikor a paprika már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és a cikkekre vágott padlizsánt.
- Készre főzzük.
Megjegyzések
- Húsimádók némi szalonnát és kolbászt is tehetnek bele.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!
Tetszik ez a recept?
Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!
Elkészítetted ezt a receptet?
Kövess minket Facebook-on!