Tonhalas tészta

Legutóbb frissítve: 2021. április 19. 09:12

Ha szereted a tonhalat és a tésztát, akkor ez a recept neked való. Ez a tonhalas tészta rém egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom.

A fusilli spiráljai között megbúvó citromos tonhaldarabkák, a kapribogyó fanyarsága és a friss, ropogós rukkola teszik varázslatossá ezt a könnyed tésztaételt.

Tonhalas tészta

0 a 0 szavazatból
Fogás: FőételKonyha: OlaszNehézségi fok: Könnyű
adag

1

adag
Elkészítési idő

10

perc
Főzési idő

20

perc
Total time

30

perc

Hozzávalók

  • 2 teáskanálnyi kapribogyó

  • 1 konzerv tonhal olívaolajban

  • 1 evőkanál citromlé

  • só, bors

  • 80 g fusili

  • 1 marék ruccola

Elkészítés

  • A fusillit, avagy csavart tésztát főzzük meg (Itt írtam az olasz tésztafőzés rejtelmeiről), és a főzés vége felé egy csészényi főzővizet tegyünk félre.
  • Miközben fő a tészta, készíthetjük is a “szószunkat”. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat. Ha nem akarunk pazarolni, akkor a tonhalról öntsünk egy evőkanálnyit a serpenyőbe.
  • A kapribogyókat futtassuk meg az olajon, majd rakjuk hozzá a tonhalat és pirítsuk össze. Sóval, borssal és citromlével ízesítsük.
  • Adjunk hozzá egy kis tésztavizet és főzzük el. Amikor kész a tészta, öntsük le róla a vizet és forgassuk össze a tonhallal.
  • Tálaljuk melegen, friss rukkolával.

Elkészítetted ezt a receptet?

Jelöld meg a @padlizsankucko-t Instán és használd a #padlizsankucko hashtag-et!

Tetszik ez a recept?

Kövesd a @padlizsankucko-t a Pinteresten!

Elkészítetted ezt a receptet?

Kövess minket Facebookon

Kapcsolódó receptek